PROPONUJEMY:

NOWOŚCI

HACCP - opis systemu

HACCP uproszczony:

     dokumentacja wzorcowa

    dokumentacja sklep

     dokumentacja gastronomia

    dokumentacja stołówki

   dokumentacja produkcja

HACCP pełny:

   dokumentacja wzorcowa

   opracowanie indywidualne

   dokumenty auditu wewn.

  INNE WYDAWNICTWA:

    karty kontrolne

    instrukcje

    broszury

    CD-ROM

   dokumentacja DDD

 audyt, certyfikat

  usługi

  jak zamówić

O FIRMIE:

 adresy

 dane rejestracyjne

 konto

 nasi partnerzy

DO POBRANIA:

 FORMULARZE

 ZAMÓWIENIE

 INNE

 

Na tej stronie odpowiadamy na najczęściej zadawane przez Państwa pytania.

Co w razie stwierdzenia podczas kontroli że dokumentacja nie odpowiada wymaganiom Inspektorów SANEPID? - bierzemy pełną odpowiedzialność za wykonane opracowanie, nie zdarzyło się nigdy do tej pory aby jakikolwiek inspektor kwestionował naszą dokumentację - wręcz przeciwnie, dostajemy mnóstwo telefonów z terenów że polecają naszą firmę Terenowe Placówki SanEpid.

Czy w razie wystąpienia rozbieżności zapisów w dokumentacji i sytuacją rzeczywistą możemy liczyć na poprawę opracowania? - jeśli powstało ono z naszej winy jak najbardziej, oczywiście na nasz koszt i z bezpłatną dostawą. Jeśli rozbieżności wynikły np z przeprowadzonej modernizacji w Państwa zakładzie, braku informacji odnośnie pewnych procesów, technologii - niestety będziemy musieli naliczyć pewną dopłatę, oczywiście niewielką i w uzgodnieniu z przedstawicielem Państwa firmy.

Czy po wdrożeniu systemu GHP/GMP możemy zamówić dokumentację HACCP i przeprowadzić certyfikację zakładu? - oczywiście tak, możecie Państwo w przypadku jeśli dokumentacja GHP/GMP została wykonana przez nas, liczyć na zniżki przy późniejszej współpracy - przykładowo na audyt zerowy i certyfikacyjny ok10%.

Jaki jest koszt pełnego wdrożenia systemu HACCP, od opracowania dobrych praktyk produkcyjnych do uzyskania certyfikatu? - przede wszystkim jest to działanie długofalowe i trwa minimum 3 miesiące. Koszt w dużej mierze zależy od wielkości przedsięwzięcia - przykładowo dla niewielkiej hurtowni art. spożywczych:

1 etap - opracowanie dokumentacji "HACCP uproszczony", konsultacje telefoniczne - cena ok. 250-400 zł

2 etap - audyt zerowy , instruktaż dla kadry - cena ok.500-900 zł + koszty dojazdu (kilometrówka wg GUS) minus 10% upustu

3 etap - opracowanie dokumentacji HACCP - cena ok. 600-1000 zł

3 etap - po upływie kwartału - audyt certyfikacyjny, wystawienie certyfikatu - cena jak za audyt zerowy

Każdy z etapów jest rozliczany i fakturowany oddzielnie, więc nie jest to duży wydatek jednorazowy więc nie ma większego wpływu na finanse zleceniodawcy. W podanym przykładzie całkowity koszt wyniesie ok. 3 tys. zł (w zależności od odległości)
 

 
 
 


  
 
 
 
  START PROMOCJE HACCP pełny HACCP uproszczony INNE POZYCJE DO POBRANIA POMOC